Minek kell neked mobilbarát weboldal?

Újabb őrültség? Újabb trend? Valami újfajta téboly? Te is így látod a mobilbarát weboldalak fontosságának hangsúlyozását? Nem érted minek ennyi hűhó…a semmiért?

Ennél többről van szó

Érzékeny, készséges, rokonszenvező. Ezen jelzők egy barátodra is illeszthetőek volnának, azonban így nevezik a mobilbarát azaz a responsive weboldalak lényegét. Egy mobilbarát weboldal nem azt figyeli, hogy a felhasználó mobiltelefonon vagy tableten böngészi-e az oldalad, hanem az adott, használatos eszköz méreteihez igazodva jeleníti meg a honlap tartalmait.

Nem vésze el, csak átalakul

Így saját weboldalad felismeri, hogy milyen eszközzel lett megnyitva. Így annak megfelelő felbontással jelenik meg. Képek, betűk vagy az oldal elrendezéséről is legyen szó, mind igazodik hozzá.

Neked mobilbarát a weboldalad?

Nem?

Mivel a Google irányelvei közé tartozik a megfelelő felhasználói élmény biztosítása, és ma már hátrányban részesíti a mobilról kezdeményezett keresések során a nem mobilbarát weboldalakat; így óriási hátrányban vagy. És nem élvezed a Google támogatását.

Negatív elbírálást kap oldalad a mobilról kezdeményezett keresések során.

Weboldalad nem mondható felhasználóbarátnak, olvashatónak, jól navigálhatónak. Így számos macerával örvendezteted meg a felhasználóidat, ezzel pedig kedvüket szeged az oldaladon történő böngészésnek.

A Google irányelveit nem lehet kikerülni. Alkalmazkodni kell hozzá. Ezért kell neked is mobilbarát weboldal! Bővebb infó róla itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.