A drótkötélpálya spéci játszótéri élmény!

Ugyan, a drótkötélpálya nem egy átlagos játszótéri eszköz, sőt, kifejezetten ritkának számít a hinták és csúszdák mellett ennek elhelyezése. Mégis, egy nagyon közkedvelt játéka azon kevés játszótérnek, ahol mégis megtalálható a drótkötélpálya.

Külön élmény, hogy egyszerre nyújt egy száguldó érzést az állványra csimpaszkodva a gyerekeknek a sebesség, valamint a végén van egy csillapító rugó, aminek ütközve vissza is csúsznak a gyerekek, nagyjából a pálya feléig. Általában, ha éppen sokan vannak a játszótéren, akkor a drótkötélpályánál szokott kialakulni a legnagyobb sor. Nem véletlen, a gyerekek között igen közkedvelt játszótéri eszköznek számít.

Általában nagyobb játszótéren érdemes a drótkötélpályát elhelyezni, hiszen egy drótkötélpálya önmagában nagyobb helyet foglal el az egész térből. Az azonban biztos, hogy népszerű eszköze marad annak a játszótérnek, ahol elhelyezték, és csúcsidőben mindig sorok fognak állni mögötte. Amiatt is népszerűnek számít természetesen, mert ritkaságszámba megy, kevés helyen található meg, de az általa átélhető száguldó élmény is kuriózumnak számít a játszótéri eszközök világában.

Aki gyerekként találkozott a drótkötélpályával, az még talán emlékszik rá, mekkora élményt jelentett végre sorra kerülni, és rácsimpaszkodni, nekilendülni, és szélsebesen száguldani az induló állványtól az érkező állványig. Utána pedig átélni a csillapító rugó visszalökő erejét, és a pálya feléig visszacsúszni. Hát ez volt ám az igazi, kalandos játszótéri élmény, ami mély nyomot hagyott minden gyerekben! A faberland.hu oldalán tanúsítvánnyal ellátott, nagyon minőségi példányt szerezhetünk be belőle, mely bármely játszótér fénypontja lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.