Műanyag redőny vélemények

redony1Mi szól a műanyag redőny mellett és ellene?

Mellette:

A műanyagredőny ma a legkeresettebb redőnyfajta, azaz ezt értékesítik és szerelik legnagyobb mennyiségben. Nem véletlenül. A műanyag redőny viszonylag olcsó (kedvezőbb az ára, mint az alumíniumredőnyöknek), jó a hang és hőszigetelése is.

A legtöbb érv ami a műanyag redőny mellett szól, általában a régi, hagyományos műanyaredőny hibái voltak. A modern műanyagredőnyöknél ezek már nem jelentkeznek. A régi redőnyöknél tipikus hiba volt a redőnypalástok, lécek szétcsúszása, a zajos, akadozó működés. Ezek a modern műanyaredőnyöknél már nem jelentkeznek. Érdemes olyannál szereltetni a redőnyt, aki nem is vállal régi típusú redőny szerelését, lásd pl: redony-szonyoghalo.com oldalt.

Ma már a műanyag redőnyök is kaphatóak motoros kivitelben. Ezek programozhatóak

Mi szól ellene?

A klasszikus hibák, ahogy említettem a régi típusúaknál fordul elő, ma már ezek nem jelentkeznek a modern műanyagredőnyöknél. Azok, akiknek jobbak az anyagi lehetőségei, érdemes viszont a műanyag helyett az alumíniumredőnyt választani. Ennek jobbak a hang és hőszigetelési tulajdonságai, tartósabbak és biztonságosabbnak is tekinthetőek. Ilyen szempontból ez jobb választás, mint a műanyagredőny, azonban ennek ára is lényegesen magasabb.

Összességében a műanyagredőny jó középkategóriás választás, és akinek a korábbi hagyományos műanyagredőnyökkel vannak tapasztalatai, annak a modern verzió igazi minőségi ugrást jelent majd.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.