Micsoda kellemes időtöltést jelent az otthoni hintaállvány összerakása

Az egyik legörömteljesebb arckifejezést akkor láttam egy gyerek arcán, amikor az apukája kitalálta, hogy készít neki egy saját otthoni hintát az udvarba. Bár ez elsősorban a gyereknek szánt ajándék volt, mégis láttam, hogy az apukának is ez egyek remek szórakozás lesz. Ezen pedig egyáltalán nem csodálkoztam, hiszen a rengeteg számítógépes, irodai munka után, biztosan nagy felüdülés volt számára egy ilyen projektben részt venni.

Egy hintaállvány összerakása nem annyira egyszerű, mint gondolnánk, így komoly utánajárást igényelt a megvalósítása. Kikellett deríteni, hogy milyen elemekből áll, ezeknek mi a mérete és hogyan lehet optimálisan ezeket összeilleszteni. A hintaállványhoz pedig többféle kiegészítőt is be kellett szerezni, amely nélkül nem lett volna egy igazán jó kialakítás.

A hintaállvány szerkezete nagyon stabil és egy felsőgerendából, illetve oldaloszlopokból áll. Ezt pedig egy erre alkalmas területen szükséges felállítani, amely veszélytelen lesz az ifjonc számára. Miután az összes szükséges tartozék rendelkezésre áll, elkezdődhet a hintaállványnak az összeszerelése. A rögzítő hatalmas segítség tud lenni, hiszen ez pontosan kialakítja a megfelelő állószögeket. Ezt viszont egy sarokelem is tudja helyettesíteni, amely ugyanolyan biztonságos alternatíva, mint az előző.

A házilag készült hintaállvány akkor lesz használható, amikor kellően rögzül a szerkezete és a talajba helyeződnek szilárdan az oszlopok. Már csak a hintaelemet kell ehhez párosítani és kezdődhet is a játszás.

Ezt a folyamatot tehát volt szerencsém végignézni és mondanom sem kell, hogy micsoda eksztatikus pillanat volt a hinta átadása. De az igaz, hogy a családapa is jól szórakozott és a sikerélményt látni lehetett az arcán, mikor mindez optimálisan, a tervei szerint készült el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.