Jól szigetelő esztétikus megjelenésű alumínium ablak

Az alumínium ablak számos előnyös tulajdonsága miatt lett széles körben elterjedt: erős, és könnyű, nagyobb a szilárdsága és a konvencionális rugalmassága, mint a műanyag ablakoké. Ezen tulajdonságok hosszú életűvé teszik az ezeket a nyílászárókat. Jelenleg több ezer olyan alumínium ötvözet típus található a piacon, melyek a nemzetközileg is elfogadott osztályozási rendszerben szerepelnek, és melyekből a háztartásokban lévő alumínium ablakok is készülnek.

Az alumínium ablaknak az esztétikus megjelenése is sokaknak imponál. Ellenben más hagyományos nyílászáró alapanyagokkal, mint például a műanyag vagy a fa, az alumínium a legkönnyebben tisztítható és a legstrapabíróbb is. Időközönként érdemes nedves törlőkendővel áttörölni az ablakkeretet. A tisztításnál a legfontosabb, hogy ne alkalmazzunk rajta savas fertőtlenítőszereket.

Stílusát tekintve az alumínium ablak a sokak által kedvelt, több mint egy évszázadra visszatekintő indusztriális stílushoz illik leginkább. Az alumínium markáns megjelenésével eleganciát biztosít az otthonnak, mely többnyire inkább a férfi ízlésnek kedvez, ezért érdemes a lakberendezésben hangsúlyt fektetni a melegség és az otthonosság megteremtésére a bútorok, és a lakástextilek által.

Az alumínium ablak korábban csak a jól megszokott ezüstös színben volt elérhető az otthonteremtők számára, ma már azonban felületkezelése a porfestés technológia révén színezhető. Ennek köszönhetően meglehetősen széles választék tárul a szemeink elé, ezért egyre többen választják a házépítések során az alumíniumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.