Szavazz Magyarország legjobb fürdőhelyére!

Online szavazás indul Az év fürdője címmel, amelynek a célja, hogy Magyarország termálvízkincsére és az erre épülő minőségi fürdőkre irányítsa a figyelmet.

Magyarországon jelenleg kétszáznál is több fürdőhely van, köztük nyolcvan gyógyfürdővel. Ezek mintegy fele országos vagy akár nemzetközi jelentőségű, a többi intézmény a helyi igényeket szolgálja ki. „A fürdőhelyek szolgáltatásaira és a fürdőzés kultúrájára igyekszünk felhívni a nagyközönség és elsősorban a fiatalok figyelmét” – mondta Sánta Tibor főszervező.
A www.azevfurdoje.hu internetes oldalon három kategóriában – Az év fürdője, Az év feltörekvő fürdője, A helyiek kedvenc fürdője – lehet szavazni szeptember 30-ig. A három kategóriát a szervezők a fürdőnek helyet adó település mérete, a fürdőhely befogadó-képessége és a fürdő becsült ismertsége alapján alakították ki.
A szavazáson legtöbb voksot kapó intézmények egész éves, hangsúlyos médiamegjelenést nyernek 2016-ra. Az interneten szavazók között szintén értékes nyereményeket sorsolnak ki.
A magyar fürdők, termálfürdők sikeres évet zártak 2014-ben: a mintegy 200 intézmény látogatószáma összesen meghaladta a 30 millió főt – közölte Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Véleménye szerint a fogyasztók manapság tudatos kutatás után választanak szolgáltatást, ezért fontos megteremteni a tájékozódásukhoz szükséges kiindulópontot, ebben nyújt segítséget Az év fürdője kezdeményezés is, amelyet a szövetség kiemelten támogat.
A Magyar Fürdőszövetség 2015-ben létrehozta a fürdők nemzeti tanúsító védjegyét, amely öt kategóriás és a szállodákéhoz hasonló minősítési rendszerben értékeli a fürdőhelyeket és szolgáltatásaikat. A szakmai minősítés bevezetését több éves előkészítő munka előzte meg, első körben 12 minősített fürdő 21 szolgáltatóegysége kapott védjegyet.
Az év fürdője szavazás nyertes fürdőhelyeinek nevét a magyar fürdőkultúra napja alkalmából október 9-én hirdetik ki.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.