Az akvárium nem a lusta embereknek való!

Voltak egyszer halaim, és ha valamit megtanultam velük kapcsolatban, akkor az az, hogy csak azért nem szabad kicsi akváriumot venni, hogy kevesebb gond legyen a takarítással… úgy vettem észre ugyanis, hogy egy pici akváriumot jóval gyakrabban kell kipucolni. A kis akvárium esetében felgyorsul a piszkolódás, vizében könnyebben terjednek a különféle baktériumok, melynek következtében a hal és a benne levő növények is gyorsabban pusztulnak.
A szakértők szerint a minimum kezdésként az 55 literes akvárium, hiszen ebben már fel tud épülni olyan természetesre hajazó ökoszisztéma, melyben biztosítva van a halak számára az egészséges életmód, az ideálistól ez azonban még mindig távol áll, mely olyan 80-100 liter közt van.
És emellett is folyamatosan mennie kell a szűrőberendezésnek, nem szabad arra hajazni, hogy majd az algaevő halak megeszik az összes piszkot és lerakódást, a talajlakó halak sem fogják megenni a több hal ürülékét. Az akvárium takarítása, tisztántartása és fejlesztése folyamatos munka, ugyan úgy, ahogy bármilyen más állat tartása esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.