Meggyleves az igazi frissítő

Ha végre itt a nyár…, akkor itt a meggyszezon is. Frissen a legjobb minden, de befőttnek, lekvárnak eltéve és télen elővéve önmagában is finom uzsonna, de remek ételeket is készíthetünk belőle.

A meggyleves egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető, kissé savanykás leves, amit szinte mindenki szeret. Kisebb eltéréssel, de többféle elkészítési módja van ennek az ételnek is. Mi itt most egy 35 perc alatt elkészíthető verzióját fogjuk megnézni.

Az előkészítés minden műveletnél fontos, akármilyen munkáról legyen is szó. Jelen esetünkben itt egy kissé hosszadalmas, de későbbiekben eredményes munkamenetet beiktathatunk, speciel azt, hogy minden egyes meggyet kimagozunk. Aki nem szereti a étkező asztalnál a „köpködést”, az inkább szánja rá magát.

A meggyet egy fazékba tesszük és felöntjük bőven vízzel, hogy jól ellepje. Itt jöhetnek a zamatot adó fűszerek, ízesítők. A cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a citromhéj és a vaníliás cukor. Ha felforrt, jöhet egy csipet só. A tejszínt a levesnek kevés levével összekeverjük, majd visszaöntjük az edénybe, és újra felforraljuk. Mikor megpuhult a meggy, és az ízek is összeálltak, akkor kész is van. Melegen de hűtve is igen ínycsiklandó.

Amint ezt itt elolvasta már neki is állhat, hogy elkészítse ezt a gyors és finom könnyű ételt ebédre előételnek, vagy egyszerűen csak uzsonnára frissítőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.